Index – Külföld – Telítettek a kórházak, szigorítanak az olasz tartományban – Az Index pénteki hírösszefoglalója a koronavírusról

általa megosztva admin
Kategória:


Az országos korlátozások hatályba lépését megelőzve, az északkelet-olaszországi Friuli-Venezia Giuliában minél gyorsabb szigorításra van szükség a tartomány kórházainak telítettsége miatt, tudatta az olasz egészségügyi tárca, illetve ezzel egy időben több afrikai országból is leállították a beutazást.

Olaszország is utazási korlátozást rendelt el több afrikai országgal szemben, jelenleg a legrosszabb helyzet Friuli-Venezia Giulia és Marche tartományban van. Ezeken a területeken már hétfőtől szigoríthatnak, egy héttel megelőzve a december 6-tól tervezett országos korlátozásokat.   

Az 1,2 millió lakosú tartományban többek között újra kötelező lesz szabadtéren is maszk használata, a mozikban és a színházakban létszám korlátozás lesz, a diszkókat pedig bezárják. A tömegközlekedési eszközökre kizárólag az oltottak szállhatnak fel.

A szigorítás egy hétig tart, mivel december 6-tól már hatályosak lesznek a római kormány szerda este bejelentett országos korlátozásai. Ezek január 15-ig lesznek érvényben. A korlátozások az oltottsághoz kötik a rövid és hosszabb távú tömegközlekedési eszközök használatát, a szállodák és vendéglátóhelyek látogatását, a kulturális és sportlétesítményekbe történő belépést. A korábbi szabályokkal ellentétben december 6-tól a védettséget kizárólag legalább egy adag oltás felvétele vagy a betegségből történt felgyógyulás igazolhatja. A negatív teszteredmény nem helyettesíti többé az oltottságot.

A La Repubblica napilap úgy értesült, hogy egyre rosszabb a járványhelyzet a Friulival határos Veneto tartományban, az északi Valle d’Aostában és Lombardiában, valamint Lazióban is.

(via MTI)





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.