Index – Külföld – Az Európai Bizottság a légi közlekedés leállítását javasolja Dél-Afrikából, Johannesburg tiltakozik – Az Index pénteki hírösszefoglalója a koronavírusról

általa megosztva admin
Kategória:


Az Európai Bizottság a légi forgalom leállítását javasolja a dél-afrikai régióból a koronavírus újabb variánsa miatt ? jelentette be Ursula von der Leyen pénteken.

A bizottság elnöke Twitter-üzenetében közölte: az óvintézkedést a brüsszeli testület a tagállamokkal szoros együttműködésben fogja javasolni az aggodalomra okot adó új vírusváltozat megjelenése miatt. 

Nagy-Britannia már tegnap bejelentette, hogy leállítja a Dél-Afrikából, Namíbiából, Botswanából, Zimbabwéból, Lesothóból és Szváziföldről érkező repülőjáratokat. A dél-afrikai külügyminiszter elhamarkodottnak nevezte a brit beutazási tilalmat. Naledi Pandor szerint az intézkedés károkat okoz mindkét ország turisztikai iparának és vállalkozásainak, ezért Johannesburg felveszi a kapcsolatot a brit hatóságokkal, hogy megpróbálja rávenni őket a döntés felülvizsgálatára.

Source link

Translate ?