Index – Külföld – Zéró toleranciát szeretne a környezetszennyezéssel szemben az Európai Bizottság alelnöke

általa megosztva admin
Kategória:Haladást sürgetett a környezetkárosító anyagok kibocsátását zéróra csökkentő tervek megvalósításában az Európai Bizottság alelnöke. Frans Timmermans egy madridi környezetvédelmi fórumon hangsúlyozta: a megoldás részét képezi a szén használatának elhagyása. Hozzáfűzte: a szénerőműveknek nincs jövője. Szerinte fontos a közös munka, a szigorúbb együttműködési szabályok az energia, a közlekedés, a várostervezés és mezőgazdaság ágazatai között helyi és nemzetközi szinten egyaránt, írta az MTI.

Az európai politikus szerint a levegő minőségének javulása fontos a városlakóknak, és emlékeztetett: a légszennyezés a vezető korai halálok világszerte.

Az Európai Bizottság korábbi jelentése szerint Európában évente legkevesebb 400 ezer ember veszíti el az életét a rossz levegőminőség miatt, és még többen szenvednek légszennyezés okozta légzőszervi, valamint szív- és érrendszeri betegségekben. 

A rossz légminőség évente több mint 20 milliárd euróba kerül az európai gazdaságnak. Az Egészségügyi Világszervezet figyelmeztetése szerint a levegőminőségi határértékek betartásával évente több mint 50 ezer ember korai halálát lehetne megakadályozni Európában.

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.