Index – Külföld – Hamarosan csak a védettséget igazoló QR-kóddal lehet majd hétköznapi életet élni – Koronavírus a világban ? az Index csütörtöki hírösszefoglalója

általa megosztva admin
Kategória:


Törvénytervezetek készülnek arról, hogy kizárólag a koronavírus elleni védettséget igazoló QR-kóddal lehessen majd a közösségi közlekedést igénybe venni, étterembe járni és üzletben vásárolni Oroszországban ? tudatta az orosz járványügyi operatív törzs.

A jogszabályok tervezetét az operatív törzs a szakminisztériumok bevonásával együtt készíti, amivel az oltakozási arányt akarják növelni. Sajtójelentések szerint a QR-kódok kötelező használatát 2022. február 1-től tervezik bevezetni. Többek között a nemzetközi és a városközi légi és vasúti közlekedés igénybevételét is védettségi igazolás meglétéhez kötik majd.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője úgy vélekedett, hogy a QR-kódok használatáról nem a kollektív immunitás elérésekor, hanem csak a járvány elmúltával lehet majd teljes mértékben lemondani. Azt is kifejtette, hogy szövetségi szinten egyelőre nem készülnek újabb korlátozások, de hozzáfűzte, hogy ?a helyzet nem a legkedvezőbb módon alakul?.

Az orosz operatív törzs csütörtöki adatai szerint a koronavírus áldozatainak a száma 251 691-re nőtt. Oroszországban a járvány kezdete óta több mint 214,9 millió, az elmúlt napon pedig 661 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Koronavírus-fertőzés gyanújával jelenleg 1 957 979 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt. 

(via MTI)





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.