Index – Belföld – Itt az utolsó forduló, érdemes beletaposni a pedálba

általa megosztva admin
Kategória:Hétfőtől indul az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázat tizenkettedik, egyben záró fordulója ? jelentette be Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) miniszterhelyettese hozzátette, a kormány egy év alatt több mint 5700 elektromos kerékpár kedvezményes megvásárlásához járult hozzá mintegy 615 millió forinttal.

Az 1 milliárd forintos keretösszegű pályázat utolsó szakasza november 1-jén, reggel 8 órakor nyílik meg. A támogatás maximális mértéke ebben a körben is a vételár 50 százaléka,

  • pedálszenzoros kerékpárok esetében legfeljebb 90 ezer forint,
  • nyomatékszenzoros kerékpárok esetében pedig legfeljebb 150 ezer forint.

A kormány által elfogadott Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv egyik fontos célja a közlekedés zöldítése. Ennek érdekében az ITM tavaly novemberben elindította az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázatot, hogy alternatívát nyújtson a gépjármű-használattal szemben és egészséges életmódra ösztönözze az embereket.

Ebben a hónapban elérkeztünk a pályázat záró szakaszához, éppen ezért minden érdeklődőt arra biztatok, hogy éljen a lehetőséggel, hiszen ezáltal kedvezményesen kerülhet a birtokába egy környezetbarát közlekedési eszköz

? fejtette ki Schanda Tamás.

A pályázati dokumentumokat november 5-én éjfélig lehet benyújtani. A kiírás és bővebb információk az IFKA honlapján érhetőek el.

Source link

Translate ?