Index – Külföld – Hivatalos WHO álláspont: nincs vége a járványnak – Koronavírus a világban ? az Index keddi hírösszefoglalója

általa megosztva admin
Kategória:


A Covid-19-világjárványnak koránt sincs vége ? közölte kedden az Egészségügyi Világszervezet (WHO) veszélyhelyzeti bizottsága, amely felszólította a tagállamokat, hogy ismerjék el a szakosított ENSZ-szervezet által hitelesített valamennyi védőoltást ? írja az MTI. A múlt héten tartott legutóbbi ülés után a bizottság kedden nyilatkozatot tett közzé, amelyben hangsúlyozta, hogy

sikerült ugyan eredményeket elérni a Covid-19 elleni védőoltások és kezelések alkalmazásának kiterjesztésével, a jelenlegi helyzet elemzése és az előrejelzési modellek azonban arra utalnak, hogy a világjárványnak még koránt sincs vége.

Ugyanez a bizottság javasolta 2020. január 30-án a WHO főigazgatójának a nemzetközi közegészségügyi szükséghelyzet ? a legmagasabb járványügyi riasztás ? kihirdetését, amit a főigazgató meg is tett.

A kedden közzétett nyilatkozatban a bizottság közölte, a világjárvány továbbra is rendkívüli esemény, amely változatlanul károsítja az egész világ lakosságának egészségét, nemzetközi fertőzési kockázatot jelent, veszélyezteti a nemzetközi közlekedés zavartalan működését, és egyeztetett nemzetközi reagálást igényel.

A nemzetközi riasztás érvényben maradásának megfelelően valamennyi országnak továbbra is folytatnia kell a védekezést, közte a fizikai távolságtartásra vonatkozó intézkedések betartatását, az oltást, a gyors diagnosztizálást és kezelést ? áll a bizottság közleményében.

Source link

Translate ?