Index – Külföld – Az Egyesült Államok megnyitja a pénzcsapot a délkelet-ázsiai országok járványügyi védekezésére – Koronavírus a világban ? az Index keddi hírösszefoglalója

általa megosztva admin
Kategória:


Az Egyesült Államok 102 millió dollárral támogatja a Délkelet-ázsiai országokat, hogy ezzel is segítse a koronavírus járványból való kilábalást, az éghajlatváltozás okozta nehézségek kezelését és a gazdasági növekedés előmozdítását ? jelentette be kedden Joe Biden amerikai elnök, a Délkelet-ázsiai Országok Szövetsége (ASEAN) virtuális csúcstalálkozóján.

Az MTI azt írta, Joe Biden az ASEAN-t alapvető fontosságúnak, valamint ?összetartó kapocsnak? nevezte az indiai-csendes-óceáni térség regionális szerkezete és a térség biztonsága szempontjából.

Az elnök emellett kiemelte az Egyesült Államok és a szövetség közötti együttműködés bővítésére irányuló erőfeszítéseket az egészségügy, az éghajlatváltozás, az energetika, a közlekedés, valamint a nemek közötti esélyegyenlőség terén. Az elnök megismételte, hogy országa 40 millió adag Covid-19 elleni oltóanyagot és több mint 200 millió dollár sürgősségi segélyt biztosít az ASEAN-tagállamoknak, hozzájárulva a koronavírus elleni küzdelemhez.

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.