Index – Belföld – Ilyet még nem láttak, újfajta közlekedési táblák jelentek meg Budapest belvárosában

általa megosztva admin
Kategória:



Budapesten évente több mint kétezer olyan esetet regisztrálnak, amikor egy szabálytalanul parkoló autó akadályozza a tömegközlekedést. Ezeknek a fele a belvárosi trolibuszvonalakat érinti, ahol a szűk utcák és a felsővezetékhez való kötöttség miatt még nehezebb kikerülni a rossz helyen álló járműveket. A helyzetet megelégelve a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) új táblákat csináltatott a Budapest Közúttal, hogy figyelmeztessen a szabályos parkolásra.

A nagyobb méretű járművek haladását segítő táblákat a leginkább érintett utcákba helyezték ki, az autósok először

  • a Nefelejcs utcában,
  • a Dohány utcában és
  • a Wesselényi utcában

találkozhatnak velük, nem véletlenül. Idén ugyanis eddig összességében a Nefelejcs utcában mintegy 48 órát állt a forgalom, míg a Dohány utcában több mint 36 óra, a Wesselényi utcában pedig közel 12 óra volt a kényszerű üzemszünet. 

Egyébként nem ez az első olyan lépés a BKK és a Budapest Közút részéről, amivel elejét veszik az autóbuszok és a trolibuszok akadályozásából fakadó torlódásoknak. Elsőként idén márciusban beton terelőelemeket helyeztek ki a VI. kerületi Szondi utca?Izabella utca csomópontban, ennek köszönhetően az autók csak a parkolásra kijelölt területeken tudnak megállni. A beavatkozással szabaddá vált a 73M trolibusz útvonala. Szintén idén tavasszal megerősítették a parkolást szabályozó figyelemfelhívó felfestéseket a XII. kerületi Ugocsa utca?Márvány utca csomópontjában, ezzel elősegítve a 105-ös autóbusz akadálymentes kanyarodását.

A BKK arra kéri az autóval közlekedőket, hogy csak a kijelölt parkolóhelyeket, és azokat is szabályosan használják, ezzel segítve a közösségi közlekedés járműveinek haladását. Ha szabálytalanul parkoló autók akadályozzák a járműveket, a hatóságok elszállíthatják azokat, a gépkocsi tulajdonosa pedig az idevonatkozó kormányrendelet értelmében 

10 ezertől 30 ezer forintig terjedő pénzbírságra számíthat.

A BKK folyamatosan vizsgálja a kritikus helyszíneket, és szükség esetén újabb intézkedéseket fog bevezetni ? ígérik mindazoknak, akiknek bosszúságot okoznak a figyelmetlen autósok. Ezek a forgalmi helyzetek ugyanis nemcsak a közlekedésszervező társaságnak okoznak pluszmunkát, hanem az utasokat is akadályozzák abban, hogy a megfelelő időpontban elérjék úti céljukat.





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.