Index – Külföld – Másodpercek alatt elpusztít egy épületet a lávafolyam

általa megosztva admin
Kategória:



A vasárnapi kitöréskor több száz méter magasba ontotta magából a lávát a Cumbre Vieja vulkán, amely olvadt kőzetet lövellt az Atlanti-óceán irányába a Kanári-szigetek méretben ötödik tagján, La Palma szigetén ? közölték a helyi hírügynökségek.

A tűzhányó hétfőn is aktív volt, de kora estig nem érkeztek jelentések áldozatokról. Ugyanakkor egy helyi lakos elmondta, hogy a lávában vajként olvadtak el a házak.

Amikor a láva elér egy épületet, másodpercek múlva semmi sem marad, csak egy fekete massza

? számolt be tapasztalatairól a nő, aki az egyik helyi szálloda vezetője volt, és mindenét elvesztette a kitöréskor.

Reyes Maroto idegenforgalmi miniszter viszont arról beszélt, hogy a vulkánkitörés ?jó reklám a szigetnek?, mert a ?gyönyörű látvány? még több turistát vonzhat. Megjegyzését a spanyol ellenzék élesen bírálta, rámutatva, hogy a természeti csapás következtében sokan az otthonukat vesztették el.

A hatóságok reményüket fejezték ki, hogy nem lesz szükség további kitelepítésekre, de óvatosságra intettek, mivel a  tűzhányó még mindig aktív, és várhatóan a további napokban is az lesz. Ráadásul a lávafolyam ezekben az órákban éri el tengert, és a Kanári-szigeteki Vulkánkutató Intézet szerint a megolvadt kőzetek hirtelen lehűlése miatt mérgező gázfelhő keletkezhet. A spanyol katonai katasztrófaelhárítás szóvivője a TVE spanyol televíziónak azt mondta, hogy robbanások is bekövetkezhetnek, amikor a láva érintkezik a vízzel.

A tengerhajózási hatóságok mindenesetre hétfőn felfüggesztették a hajózást a sziget nyugati partjánál, és a helyi légtársaság négy járatot leállított a szigetek között, jóllehet az Enaire polgári légügyi hatóság közlése szerint a légi közlekedés számára egyelőre nyitott a sziget légtere. Az El País című spanyol lap hétfő hajnalban arról számolt be, hogy 5500-an kényszerültek elhagyni otthonukat a szigeten.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.