Index – Külföld – Akkora a hőség, hogy lezárják az Akropoliszt

általa megosztva admin
Kategória:Lezárják délutánonként az Akropoliszt a hőség miatt ? adta hírül az MTI.

Megrövidítették kedden az Akropolisz és több más ókori nevezetesség látogatási időtartamát a nagy hőség miatt a görög fővárosban, amelynek közelében ráadásul lángol a növényzet.

Negyvenkét Celsius-fokra emelkedett a hőmérséklet kedden Athén több részén, a hőhullámot több mint harminc éve a legperzselőbbnek mondják a görög hatóságok. Az Akropoliszt máskor reggel nyolc órától este nyolcig lehet látogatni, mostantól azonban dél és délután öt óra között lezárják.

Athéntól északra közben lángra kapott a növényzet. Száz tűzoltó harmincöt autóval és kilenc repülővel próbálja oltani a tüzet, amely egyelőre nem fenyeget lakóépületeket, ipari létesítményeket, ugyanakkor vastag füstfelhővel borítja be a város légterének egy részét. Több vasútvonalon leállt a közlekedés, és egy autópályaszakaszt is le kellett zárni.

Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök arra hívta fel honfitársai figyelmét, hogy az országnak az elmúlt évtizedek legnagyobb hőségével kell szembenéznie. A polgári védelem pedig arra figyelmeztette a lakosokat, hogy evakuálhatják a városrészt szükség esetén, és hogy tartsák csukva otthonuk ablakait, nehogy egy bepattanó szikra lakástüzet okozzon.

Source link

Translate ?