Index – Külföld – Ukrajnában is korlátozzák az oltatlanok mozgásterét – Koronavírus a világban ? az Index hétfői hírösszefoglalója.

általa megosztva admin
Kategória:


Ukrajna hamarosan kénytelen lesz korlátozásokat bevezetni azok számára, akik nem oltatták be magukat koronavírus ellen ? írta hétfőn a Facebookon Mihajlo Raduckij, a parlament egészségügyi bizottságának kormánypárti elnöke.

A képviselő emlékeztetett arra, hogy az egészségügyi minisztérium már bevezette azt a korlátozást, amelynek értelmében csak azokban az oktatási intézményekben folytatódhat az oktatás a szokásos módon, amelyekben a tanári kar legalább nyolcvan százaléka be van oltva. Eddig a pedagógusoknak mintegy fele vette fel a védőoltást ? fűzte hozzá az Ukrajinszka Pravda hírportál.

A portál szerint logikus, hogy hasonló korlátozást vezessenek be a közösségi közlekedés, a vendéglátóegységek, az üzletek, illetve az önkormányzati intézmények alkalmazottaira is, mivel ők szintén közvetlen kapcsolatban vannak a lakossággal.

Egy beteg buszvezető nem kevesebb embert fertőz meg, mint egy tanár

? indokolta álláspontját Raduckij. Majd hozzáfűzte: Ukrajnában nem tették kötelezővé a védőoltást senki számára, de szerinte igazságos lenne megkövetelni ezt azok számára, akik olyan munkát végeznek, amelynek során nagyszámú emberrel érintkeznek.

Míg korábban nem volt elegendő koronavírus elleni vakcina mindenki számára, az elmúlt két hétben több mint 4,5 millió oltóanyag érkezett Ukrajnába. A vállalatok pedig kérhetik, hogy oltócsoport szálljon ki hozzájuk, és helyben adja be az oltást az ott dolgozóknak ? tudósít az MTI.

Source link

Translate ?