Index – Belföld – Sokan nem számolnak a ?vízen futás? veszélyeivel az ítéletidőben

általa megosztva admin
Kategória:Zivatarokra, erős szélre és jégesőre figyelmeztetett az Országos Meteorológiai Szolgálat, ilyenkor a közlekedés is nagyobb kockázatot jelent a szokásosnál ? hívta fel a figyelmet honlapján a rendőrség.

Mint írták, megváltozott időjárási körülmények között a járművezetők és a gyalogosok is figyelmetlenebbek, sok esetben türelmetlenebbek lehetnek.

Az évszak egyik sajátossága a váratlanul lezúduló, özönvízszerű esőzés, mely próbára teheti a gépjárművezetőket. A látótávolság hirtelen csökkenésén túl az autósok nagy része nem számol az úgynevezett ?vízen futás? veszélyeivel. Ilyenkor a kerék fokozatosan elveszíti kapcsolatát az úttesttel, ?felfut? a vízre, és a tapadás megszűnése miatt a jármű kormányozhatatlanná válik ? írták. Hozzátették, mindez akkor alakul ki a legkönnyebben, ha a nagy sebesség kopott gumiabroncsokkal párosul.

A hatóság arra figyelmeztetett, hogy az autógumi futófelületének bordázatát nyáron is ellenőrizni kell, zivatar esetén pedig azonnal csökkenteni kell a sebességet, vagy érdemes félreállni az eső csendesedéséig. A kerékpárosok, gyalogosok saját, illetve mások biztonsága érdekében lehetőleg használjanak láthatósági eszközöket! ? ismertették.

Source link

Translate ?