Index – Belföld – Uniós pénz nélkül indítja el a helyreállítási programot a kormány

általa megosztva admin
Kategória:Nem várhat a helyreállítás, ezért akkor is megindítja a kormány a programot, ha az uniós pénz nem áll még rendelkezésre ? közölte a Miniszterelnökségi Sajtóiroda az ATV Híradójával arra reagálva, hogy az Európai Bizottság igazságügyi reformhoz kötné a helyreállítási alap kifizetését Magyarország esetében.

A csatornának írt üzenetben azt írták, szerintük egyértelműen a gyermekvédelmi törvény ? vagyis a pedofiltörvényhez kapcsolódó melegellenes szabályozás ? miatt húzódik a magyar helyreállítási terv elfogadása, ideológiailag vezérelt politikai támadásokkal lassítják a terv elfogadását. Azt is közölték, hogy elfogadhatatlannak tartják a jogviták összekötését ?a magyar embereknek járó pénzekkel.?

Hozzátették, hogy a helyreállítás viszont nem várhat, ?ezért a programokat akkor is megindítjuk, ha az uniós pénz nem áll még rendelkezésre, megvalósításukat addig a költségvetésből finanszírozzuk.?

Állításuk szerint az Európai Bizottságnak semmilyen gazdasági, illetve szakmai problémája nem volt a magyar tervekkel kapcsolatban, abszurdnak minősített követeléseikkel a törvény elfogadása után álltak elő.

A bizottság hirtelen előhúzott új elvárásait megválaszoltuk. Magyarország már minden feltételt teljesített, amelyet az uniós RRF rendelet alapján a tagállamoknak teljesíteniük kell. A Bizottsággal hónapokig tartó egyeztetések során kialakított magyar terv az országspecifikus ajánlásokat megfelelően kezeli

 ? írták. Azt is közölték ugyanakkor, hogy a magyar helyreállítási terv késedelmes uniós elfogadása véleményük szerint nem veszélyezteti a hazai programok végrehajtását. Állításuk szerint a terv meghatározó része az egészségügy, az oktatás és a környezetbarát közlekedés fejlesztését segíti.

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.