Index – Belföld – Napi hírösszefoglaló: Harmadik oltás, mennybemenetel Cannes-ban, szerelem a levegőben

általa megosztva admin
Kategória:



BELFÖLD:  Gulyás Gergely a Kormányinfón elmondta, jelenleg hétköznapokon 2-3 ezer ember foglal időpontot az oltásra, hétvégén kevesebben. Néhány területen fontolgatja az oltás kötelezővé tételét a kormány, bővebb felvilágosítást erről holnap ad a miniszterelnök.

KÜLFÖLD-BELFÖLD: Ma hivatalossá vált: az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben a gyermekvédelmi törvény egyes rendelkezései miatt.

HÁTRÁNYOS MEGKÜLÖNBÖZTETÉS: Panaszosok jelezték az Alkotmánybíróságnak, hogy hátrányosan különböztetik meg azokat, akik egészségügyi kockázatok miatt nem vehették fel a védőoltást, ezért nincs ilyen igazolványuk. Intézkedés az ügyben ősszel várható.

KULTÚRA: A nap jó híre, hogy A Cannes-i Filmfesztiválon jó eséllyel Enyedi Ildikó viheti el a pálmát. Filmje, A feleségem története a tegnap esti vetítésen hatalmas ovációt kapott. Az ünneplésen maga Sharon Stone is állva tapsolt.

KÖZLEKEDÉS: A nehezen járható Budapest egyik oka, hogy a Lánchidat felújítás miatt kivonták a forgalomból. Jelenleg a híd szeletelése zajlik, mutatjuk, hogy néz ki ez a a helyszínen

SPORT: Csányi Sándor megszólalt az UEFA büntetéséről és elmondta: mindenképp fellebbeznek az Európai Labdarúgó-szövetség által kiszabott büntetés (három zárt kapus találkozó ? amelyből egy felfüggesztett ?, illetve 100 ezer euró) miatt.

BULVÁR: Marsi Anikó máris szerelmes, Szulák Andrea exéig vezetnek a szálak. Szulák így kommentálta az esetet. ?Ahol még vannak tehetős, elhagyott lövészárkok, ott lehet tartani attól, hogy ő felüti a fejét?.

IDŐJÁRÁS: Heves esőzéseket ígérnek a meteorológusok Magyarországon, Németországban az extrém mennyiségű csapadék már tragédiák sorához vezetett.

TÁRSKIADVÁNYAINK: Közel 35 ezer nőt kényszerítettek szexuális rabszolgaságra a koncentrációs táborok bordélyai. A szörnyűségekről a Femina írt bővebben. A Dívány ma annak járt utána, miért baj, ha meztelenül strandol a gyerek a vízparton. Az Én kutyám pedig arról tájékoztat, miért ne engedje, hogy a gyerek kikönyörögjön egy kutyát magának.





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.