Index – Belföld – Újra lecsapott a rendőrség az autópályák pofátlanjaira, három nap alatt 33 szabályszegőt kaptak el

általa megosztva admin
Kategória:Hiába jelezte előre a rendőrség, hogy a leállósávot szabálytalanul használókra fog vadászni, sokakhoz ez nem jutott el, így egy újabb csokrot állíthatott össze az arcátlan sofőrökből a hatóság a Pofátlan(TAN)ítás videóiból, amit a Baleset-megelőzés nevű Facebook-oldal tett közzé. 

A közlekedés biztonsági közösségi oldal beszámol róla, hogy az M1-M7 autópálya közös szakaszán, valamint az M7 autópálya Pest, Fejér, Veszprém és Somogy megyei szakaszán 2021. július 2-től 4-ig civil jellegű személygépkocsikkal ellenőriztek a rendőrök. 

A nyári csúcsforgalomban szabályosan közlekedő, időnként araszolva haladó gépjárművek mellett,

a leállósávban elhúzó autók vezetőit és egyéb szabálytalanságok elkövetőit kiszűrték, megállították és felelősségre vonták.

Az ellenőrzés három napja alatt összesen harminchárom szabályszegést elkövető autóssal szemben intézkedtek az egyenruhások. Tizenhét esetben a leállósáv szabálytalan használata, tizenhat esetben egyéb jogsértés (engedély nélküli vezetés, hatósági jelzés nélküli közlekedés, vezetés közbeni mobiltelefonhasználat, záróvonal átlépése) miatt kellett a rendőröknek intézkedniük.

Source link

Translate ?