Index – Belföld – Százkilós bombát találtak Celldömölkön, nagyon kell vigyázni vele

általa megosztva admin
Kategória:


Százkilós bombát találtak Celldömölkön egy nádas medertisztítása közben hétfőn kora délután ? közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje, Markovics Zita az MTI-vel.

Az Index alig egy hete számolt be róla, hogy Budapesten, a Lánchíd felújításánál került elő két bomba a Dunából, amit aztán a Magyar Honvédség emelt ki és szállított el a helyszínről. Ezúttal azonban az osztrák?magyar határ közelében lévő Celldömölk városában bukkantak egy robbanószerkezetre. 

Az egyik légibombát hatástalanították, a másikat nem kellett.

A honvédség szóvivője kifejtette, hogy

a tűzszerészi munkálatok idejére a rendőrség lezárta a Vas megyei várost átszelő Sági utca, valamint a Gyár és a Sport utca egy szakaszát, valamint egy közeli iparterület egy részét.

Az is kiderült, hogy lezárás ötvenöt embert érint, illetve Markovics Zita elmondta, hogy

a talált robbanószerkezet egy a szovjet gyártmányú bomba, ami sérült, így a hatástalanítása nagyobb előkészületeket igényel.

A bombát a tűzszerészek már biztonságba helyezték, a hatástalanításról később döntenek, addig a helyszínen őrzik. A kommunikációs tiszt jó hírrel szolgált az arra közlekedőknek, mert az érintett útszakaszon délután két óra után a közlekedés megindult.





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.