Site icon City Futi Futárszolgálat

Index – Futball – Európa-bajnokság 2020



Az Európa-bajnokság csoportkörében a világbajnok francia válogatott két meccset is Budapesten játszott. Az eredeti tervek arról szóltak, hogy a Velencei-tónál lesz a szállásuk, de a fővárosi Marriott Hotelben maradtak.

Múlt pénteken, a mieink elleni meccs előtti napon hívott fel a szállodaigazgató azzal, hogy a franciák néhány perccel korábban lemondták a foglalásukat. Didier Deschamps szövetségi kapitány úgy döntött, a Marriottban maradnak és nem mennek sehova

? mondta a Blikknek Tóth István gárdonyi polgármester, aki a városháza előtti téren felhúzatta a francia zászlót. Azt is hozzátette, hogy

kellemetlen helyzet volt, a focipályánál ugyanis még a csapat kondigépeit rakodták ki a kamionból. Senki nem is kapott magyarázatot. Talán a fővárosba érkezve látták, hogy nehézkes a közlekedés, és úgy döntöttek, nem mozdulnak már ki a hőségben. Lehet, hogy igazuk volt, de sokak munkája veszett kárba.

A városvezető szerint abban a hiszemben voltak, hogy pénteken érkezik a csapat, és tőlük mennek Budapestre, a Magyarország elleni szombati meccsre.

Az igényeik alapján fel lett díszítve a teljesen lefoglalt szálloda, a futballpályán kicserélték a gyepet, a megyei és járási rendőrkapitányságnál átcsoportosítások voltak, többeket nem tudtak elengedni szabadságra.

A szerződés szerinti pluszköltségeket kifizeti a francia szövetség a hotelnek, az egyesületet érintő tartozás egy részét már teljesítette is, de természetesen mindenki csalódott a történtek miatt.

A franciák Németországot legyőzték, Magyarországgal és Portugáliával döntetlent játszottak, így csoportelsőként jutottak tovább az F csoportból. A Svájc elleni nyolcaddöntőre hétfőn, Bukarestben kerül sor.

(Borítókép: a francia válogatott gólt ünnepel Portugália ellen a Puskás Arénában. Fotó: Nurphoto / Getty Images Hungary)





Source link

Exit mobile version