Site icon City Futi Futárszolgálat

Index – Belföld – Az év végén adják át a Csömöri úti felüljárót


A felújítási munkák felét már elvégezték a zuglói Csömöri utat és az újpalotai Drégelyvár utcát összekötő felüljárón; a kivitelezés a tervek szerint halad, így várhatóan az év végén adhatják át a forgalomnak a felüljárót ? közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint elkészült a szigetelés a felüljáró jelenleg lezárt hídfelének felső részén. Július első heteiben, amikor megépül az új aszfaltpálya, átterelik a közösségi közlekedés járműveit a megújult hídfélre, így elkezdődhet a másik oldal korszerűsítése is.

A XIV. és a XV. kerületet összekötő, MÁV-vágányok feletti közúti híd felújítása a BKK szerint nem tűrt halasztást. Jelenleg is tart az alépítmények javítása és megerősítése. Helyreállítják a pillérek, valamint a hídfők sérült betonfelületeit, a kritikus állapotban lévő alépítményeket pedig acélszerkezetű nehézállványokkal támasztják alá.

A műszaki átadás-átvétel elkezdésének tervezett dátuma december 3. A félpályás lezárás várhatóan addig érvényben marad.

Közölték azt is, hogy a bővülő műszaki igény miatt a felújítás szerződéses ára nettó 778 millió forintról nettó 999,8 millió forintra változott.





Source link

Exit mobile version