Index – Külföld – Feloldják a korlátozásokat Törökországban – Járványhírek percről percre az Indexen

általa megosztva admin
Kategória:


Törökországban július 1-től tovább enyhítenek az új típusú koronavírus okozta járvány elleni intézkedéseken, és feloldanak minden kijárási tilalmat, valamint korlátozást ? jelentette be Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn Ankarában. 

A mostani intézkedéscsomag a május közepén megkezdett fokozatos enyhítés harmadik fázisa lesz. Jelenleg hétköznapokon és szombaton 22 órától éjszakai kijárási tilalom, vasárnap napközben pedig kijárási korlátozás van érvényben, amelynek keretében a lakosok csak a közeli élelmiszerboltokat kereshetik fel.

A kijárási tilalom és korlátozás eltörlésével a belföldi közlekedés is szabaddá válik majd. Július elsejétől a 65 év felettiek és a 18 év alattiak újból használhatják a tömegközlekedést, illetve az állami intézmények is visszaállnak a normál munkamenetre.

A maszkviselés viszont továbbra is kötelező lesz közterületen. 

A török kormányzat először április 13-án, a ramadán, az iszlám böjti hónap kezdetén szigorított a járványhelyzet kezelésén, majd április 29-től ?teljes lezárást? rendelt el, hogy a járvány terjedését jelentősen visszaszorítva indulhasson neki a nyári turisztikai szezonnak. A fokozatos enyhítés május 17-én kezdődött.

    

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.