Index – Belföld – Vádat emeltek a vonat elé hajtó autós ellen

általa megosztva admin
Kategória:


Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt azzal 45 éves férfival szemben, akinek a hibája miatt a járműve az úttestről lesodródva egy hatvani vasúti átkelőben a síneken fennakadt, és amelynek az arra közlekedő vonat gyorsfékezés ellenére is nagy sebességgel nekiütközött.

kesz-vonat

A vádlott 2020. december 30-án a délutáni órákban Hatvanban a megengedett sebességet túllépve közlekedett, amikor egy jobbra ívelésű kanyarban lehaladt az úttestről, autójával a vasúti sínekre csúszott, ahol fennakadt.

A férfi próbált a nagy sebességgel érkező IC útjából elhajtani, de ez nem sikerült. Amikor már vészesen közeledett a vonat, az autót hátrahagyva kimenekült a járműből. Ezt követően a száguldó szerelvény vészfékezése ellenére, óránként 118 kilométer körüli sebességgel a síneken álló autónak ütközött ? közölte az ügyészség.

A vádlottat a repülő roncsdarabok eltalálták, ennek következtében a férfi nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A vasúti kocsikban lévő körülbelül 60 személy közül senki sem sérült meg, azonban az utasok élete és testi épsége a vonat gyorsfékezése és az ütközés miatt veszélybe került.

A balesetet követően a vasúti pályát lezárták, majd hosszú órákon át tartó műszaki mentés vette kezdetét. Emiatt az adott pályaszakaszon 35 vonat összesen 824 percet késett. Az Egri Járási Ügyészség a férfival szemben közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség és közérdekű üzem működésének gondatlan megzavarása vétsége miatt emelt vádat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.