Index – Külföld – Útikalauz a külföldre vágyok számára

általa megosztva admin
Kategória:



A nyár küszöbén egyre több emberben merül fel a nyaralás gondolata. A BBC csokorba szedte a fő turistacélpontokat, és azokat az információkat, amiket nem árt tudnunk utazás előtt.

Portugália

Az Ibériai-félsziget délnyugati részén található ország üzletei hét közben este 21:00-órakkor, míg hétvégén 19:00-kor zárnak. Az éttermekben maximum hat fő tartózkodhat együtt bent, míg a kültéren 10 személy. A bárok, diszkók továbbra is zárva tartanak. Mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk azonban azoknak, akik megszegik a járványügyi szabályokat, akár 100 euróval is sújthatják a renitens állampolgárokat.

Spanyolország

Az Egyesült Királyságból érkezőknek nincs szükségük negatív koronavírustesztre, ezalól csak a Franciaországból érkezők számítanak kivételnek. A belépésnél azonban a testhőmérséklet-ellenőrzés kötelező. A szociális távolságtartási szabályozás másfél méter, a kötelező maszkviselést itt sem ússzuk meg. A legtöbb üzlet, bár és étterem nyitva van, mint ahogyan korlátozott kapacitással a múzeumok, mozik is nyitva tartanak.

Olaszország

Fellélegezhetnek azok, akik Olaszországba utaznak, ugyanis nincs szükség már 10 napos kötelező karanténra azoknak, akik 48 óránál nem régebbi koronavírusteszttel rendelkeznek.

Ami a szabályozást illeti, más európai uniós államhoz hasonlóan, itt is kötelező a kötelező maszkhasználat a tömegközlekedésben minden hat éven felüli számára. Az éjszakai kijárási korlátozások 24:00?05:00-ig tartanak. Az uszodák, tengerpartok nyitva tartanak, míg a múzeumok, mozik korlátozott számban látogathatóak.

Görögország

A Balkán-félsziget déli részén fekvő országban mindenki számára kötelező a 72 óránál nem régebbi koronavírusteszt. Ha érkezéskor mégis pozitívnak bizonyulna a teszteredményünk, 10 napos kötelező karantén várhat ránk.

Az országban jelenleg érvényben lévő szabályok értelmében kötelező a maszkviselés minden nyilvános helyen. A kijárási korlátozás 00:30?05:00 óráig tart. Legfeljebb hárman utazhatunk taxiban, hacsak nem egy háztartásban élők vagyunk. A strandon a napernyők egymástól maximum 4 méterre lehetnek két napozóággyal. Igencsak csábító lehet a turisták számára, hogy Görögország rendkívül sok vakcinát elfogad: Pfizer, Moderna, Szputnyik, Sinopharm, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Sinovac, Novavax.

Franciaország

Június 9-től a párizsi kormány ismét megnyitotta határait a külföldi turisták számára, ugyanakkor a beutazáshoz elengedhetetlen az indulástól számított 72 óránál nem régebbi negatív koronavírusteszt. A szabályozást érintően kötelező a 11 éven felüliek számára maszkviselés a tömegközlekedésben, és számos nyilvános helyen.

Az éjszakai kijárási korlátozás este 21:00 órától másnap reggel 06:00 óráig tart. A legtöbb múzeum, étterem, bár látogatható.

Törökország

A többi országhoz hasonlóan itt is 72 óránál nem régebbi negatív koronavírusteszt szükséges. Jó hír, hogy mától ismét közvetlen járattal utazhatunk Törökországból az Egyesült Királyságba. A kötelező maszkviselést azonban itt sem ússzuk meg. Rossz hír a dohányosoknak viszont, hogy nyilvános helyen mellőznünk kell a káros szenvedélyüket. A közösségi közlekedés 50 százalékos kapacitással üzemel, a kijárási tilalom július 1-ig van érvényben. 

(Borítókép: Utasok a Liszt Ferenc repülőtéren 2020. július 17-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.