Index – Gazdaság – Giga útvonalbővítést jelentett be a Wizz Air

általa megosztva admin
Kategória:Az új vonalakon közlekedő gépek Róma Fiumicino nemzetközi repülőteréről szállnak föl, célállomásuk London, Liverpool, Eindhoven, Szófia, Tel-Aviv, Casablanca, Marrákes, Míkonosz, Szantorini, Korfu, Zákinthosz, Iráklion, Lárnaka, Fuerteventura, Tenerife, Sarm es-Sejk, Hurghada, Alexandria, Harkiv, Pristina, Antalya, Bodrum, Keflavík, Marosvásárhely, Konstanca, Szatmárnémeti, Dubrovnik, Split, Faro, Nizza, Prága és Tallinn lesz.

A fejlesztéssel több mint 100 munkahely létesül, közvetve pedig 1500-nál is több munkalehetőség keletkezhet ? áll az MTI-hez eljuttatott közleményben. A cég előtérbe helyezi a hálózatfejlesztést, és a következő 3 évben itáliai jelenlétének megduplázását tervezi. Az első járat indítása óta eltelt 17 évben 4 bázist nyitottak, és 25 járatot működtettek Olaszországban, összesen több mint 40 millió utast kiszolgálva. A bővítést követően az ülőhelyek száma a kétszeresére nő, így évente már csaknem 4 millióan utazhatnak a Wizz Air olaszországi járatain.

A Wizz Air már tavaly azzal számolt, hogy 2021 első felében konszolidálódhat a légi közlekedés, ezért a válság alatt is folytatta a fejlesztéseit. Januárban elindult a Wizz Air Abu Dhabi első járata, február elején Szarajevóban nyitottak új bázist, március elején pedig Palermóban.

Egy éve a járvány kezdetekor az utasok több mint 90 százalékát elveszítették. Az áprilistól júniusig tartó negyedévben a korábbi több mint 10 millió utas helyett alig több mint 700 ezret szállítottak, az árbevétel 691 millió euróról 90 millió euróra esett. A szeptemberrel záruló üzleti fél évben 6,6 millió utassal 70 százalékos volt a forgalom mérséklődése, a bevétel 71 százalékkal 471 millió euróra csökkent. 

Source link

Translate ?