City Futi Futárszolgálat

Index – Belföld – Őszre megújul a Rózsa utca ÚjpestenJúnius első felében elkezdődhet az újpesti Rózsa utca felújítása, miután a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a közbeszerzési eljárás nyertese, a Swietelsky Magyarország Kft. aláírta a vállalkozási szerződést − tájékoztatta a BKK az MTI-t. A projekt alatt

  • megújul a burkolat a Rózsa utca Árpád út és Görgey Artúr út közötti szakaszán,
  • átépül, így pedig biztonságosabb lesz a Rózsa utca–Árpád út csomópont,
  • az érintett teljes szakaszon kerékpársávot létesítenek,
  • átalakítják a Rózsa utca−Deák Ferenc utca−Závodszky Zoltán utca csomópontot,
  • LED-fényforrások alkalmazásával a közvilágítást is korszerűsítik,
  • összesen 42 fát és 2076 alacsony növésű cserjét ültetnek el.

A szerződéskötésnek köszönhetően elkezdődhet a tényleges munkák előkészítése, és a nyertes kivitelező várhatóan június első felében átveszi a munkaterületet. Az útépítés ősszel fejeződhet be.

A BKK az eredetileg becsült összegnél jóval kedvezőbb áron kötötte meg a kivitelezési szerződést. A Rózsa utca korszerűsítése a tervezett 594 millió forint helyett bruttó 397 millió forintba kerül.

A fővárosban idén több út is megújul, köztük a rákospalotai Deák utcában még tavasszal, az újbudai Péterhegyi úton és az angyalföldi Göncöl utcában nyáron indulhat a rekonstrukció.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://connect.facebook.net/hu_HU/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));Source link

Exit mobile version