Index – Külföld – Kevesebb mint háromezer új fertőzöttet találtak Ukrajnában – A pandémia aktuális hírei

általa megosztva admin
Kategória:


Ukrajnában hétfőre kevesebb mint háromezer, a megelőző napinál mintegy két és félezerrel kevesebb új koronavírusos beteget jegyeztek fel, s az elhunytak száma sem érte el a 120-at, ami hosszú ideje a legalacsonyabb napi halálozás ? írja az MTI.

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napon 2817 új esettel 2 122 327-re nőtt a járvány kezdete óta azonosított fertőzöttek száma. A csökkenés a napi fertőzöttszámban a korábbi napokhoz képest ugyanakkor ? szakemberek szerint ? lehet átmeneti, mert hétvégeken és ünnepnapokon kevesebben fordulnak orvoshoz és kevesebb tesztet végeznek. Az elhunytak száma 119-cel 46 393-ra emelkedett. Ez is jelentős csökkenés, mert a megelőző napon még 193, azelőtt pedig több napon át 370 fölötti volt a halálos áldozatok száma. Eddig 1 768 753-an gyógyultak meg, közülük az elmúlt napon több mint kilencezren, az aktív betegek száma így tovább csökkent több mint 6300-zal 307 062-re.

Kórházba most a korábbiakhoz képest lényegesen kevesebb, 1414 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került, a megelőző két napban számuk még több mint ezerrel magasabb, azt megelőzően pedig legalább a duplája volt.

Az UNIAN ukrán hírügynökség hétfői jelentése szerint az egészségügyi minisztérium ismét frissítette az ország régióinak járványhelyzet szerinti besorolását. Jelenleg egyetlen régió sincs a legsúlyosabb ?vörös? és a legenyhébb ?zöld? kategóriában. A két köztesből a súlyosabb ?narancs? besorolásban nyolc megye van, az enyhébb ?sárgában? a főváros és 16 megye, köztük Kárpátalja. Mindkét kategóriájú vidéken nyitva tarthatnak a vendéglátóhelyek, üzletek, piacok, folytatódhat az oktatás az iskolákban, a közösségi közlekedés is zavartalanul működik, a ?narancs? besorolású régiókban viszont szigorúbban korlátozzák a zárt térben tartott rendezvényeken egyidejűleg jelen lévők létszámát.





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.