Index – Belföld – Felszámolják a régi buszfordulót és parkolót Normafán

általa megosztva admin
Kategória:Hétfőn kezdenek hozzá a normafai régi buszforduló és a parkoló felszámolásához, a helyükön zöldfelület, közösségi tér lesz ? tájékoztatta a XII. kerületi önkormányzat az MTI-t. Az önkormányzat a közleményében azt írta:

a Normafa a főváros legnépszerűbb kirándulóhelye, amelynek legszebb fekvésű, központi területét ma még jórészt aszfalt borítja és gépjárművek lepik el. Nagy helyet foglal el a Normafa Síház melletti, töredezett burkolatú parkoló, ahol a forgalmasabb napokon meglehetősen kaotikus volt a közlekedés, egymást akadályozták a ki- és behajtó autósok. Az önkormányzat a Normafa rehabilitációs programjával összhangban már évek óta készül a síház melletti parkoló, valamint a buszvégállomás és buszforduló megszüntetésére.

Az ehhez szükséges egyéb lényeges átalakítások (az Eötvös út új, elkerülő szakasza, a Konkoly-Thege úton az új parkoló a régi kiváltására) befejeződtek, így május 10-én megkezdődhet a közlekedési funkcióitól megszabaduló központi terület megújítása.

A védett erdőövezet most még aszfalttal borított részén hamarosan zöldfelület, közösségi tér várja a Normafára látogatókat. A gerinc fősétánya több száz méterrel meghosszabbodik.

A kerület tájékoztatása szerint a parkoló felbontandó aszfaltja helyén az új járófelületek a civil és zöldszervezetekkel történt egyeztetés után kiválasztott vízáteresztő burkolatot kapnak. A szintén felszámolandó buszforduló parkos közösségi térré alakul.

Jelentős mértékben növekszik a zöldterület: nemcsak füvesítenek, hanem mintegy hetven fát és több száz cserjét ültetnek. A tervek szerint nagyjából öt-hat hónap alatt újulhat meg a Normafa központja. A buszforduló még a nyár folyamán átkerül Csillebércre.

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.