Index – Külföld – Segélyszállítmányt indított Indiába Izrael – A világ járványról szóló hírei percről percre az Indexen

általa megosztva admin
Kategória:


Elindult Izraelből kedden az első rendkívüli egészségügyi segélyszállítmány Indiába, ahol tragikus állapotok alakultak ki a koronavírus gyors terjedése miatt ? írja az MTI.

Az izraeli külügyminisztérium kedd esti közleménye szerint a héten több egészségügyi szállítmányt ? oxigéngenerátorokat, orvosi berendezéseket, védőmaszkokat és gyógyszereket ? küld Izrael légi úton Indiába. A tárca emlékeztetett arra, hogy amikor tavaly válságosra fordult a járványhelyzet Izraelben, India a segítségére sietett, védőmaszkokat, gumikesztyűket és gyógyszerekhez szükséges alapanyagokat küldött, továbbá a légi közlekedés leállása után segített hazatérni az Indiában rekedt izraeli állampolgároknak.

Az indiai egészségügyi minisztérium keddi tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában 357 229 új esetet regisztráltak az országban, ezzel a fertőzöttek száma a járvány kezdete óta 20 282 833-ra nőtt. Az elmúlt napon 3449 embert hunyt el a betegség szövődményeiben, ezzel a halálesetek száma 222 408-ra nőtt.

Az 1,35 milliárd lakosú India az Egyesült Államok után a második helyen van a világon a fertőzöttek számát tekintve, a halálesetekben az Egyesült Államokon kívül Brazília előzi meg.

Orvosszakértők szerint ugyanakkor a tényleges számok Indiában mintegy ötször-tízszer magasabbak lehetnek a bejelentetteknél.

Source link

Translate ?