Index – Belföld – Lecsapott a buszsávokra a budapesti rendőrség

általa megosztva admin
Kategória:


A buszsávot szabálytalanul használók kiszűrésére hétfőn és kedden újabb ellenőrzést tartottak a Budapesti Közlekedési Központ, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság munkatársai.

lead buszsav2

A rendőrségi honlapon csütörtökön közzétett közleményben azt írták, az autóbuszsáv használatával összefüggő jogsértések miatt a rendőrök 54 esetben intézkedtek. A buszsávban jogosulatlan közlekedés miatt 40, az ott történő szabálytalan megállás miatt 3 esetben szabtak ki helyszíni bírságot, 11 emberrel szemben szabálysértési feljelentést tettek.

A rendőrök a jogosulatlan buszsávhasználaton túl természetesen más jogsértések mellett sem mentek el szó nélkül. Előfordult vezetés közben kézben tartott mobiltelefon, be nem kötött biztonsági öv, záróvonal átlépése, a behajtani tilos tábla figyelmen kívül hagyása vagy parkolás rakodási területen. E szabálytalanságok miatt további 16 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, 3 emberrel szemben pedig közigazgatási eljárás indult.

A rendőrség emlékeztetett arra, hogy a szervezetek szorosabb szakmai kooperációja keretében továbbra is fontos a jogosulatlan buszsávhasználat rendszeres ellenőrzése, hogy megszüntessék a közösségi közlekedés akadályozását, és biztosítsák a buszok zavartalan haladását. Ezért bármikor lehet számítani hasonló ellenőrzésekre.





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.