Index – Belföld – Az utasai véleményére kíváncsi a BKK a Lánchídon közlekedő járatai ideiglenes útvonalterveiről

általa megosztva admin
Kategória:



Június közepén új szakaszához érkezik a Lánchíd felújítása, ekkortól a közösségi közlekedés járművei sem hajthatnak át a hídon. A változásokkal egyidőben több BKK járat útvonala is megváltozik, ezekkel kapcsolatban kezdeményez egyeztetést a közlekedési vállalat ? derül ki a cég közleményéből. A központ az alábbi forgalmi rend bevezetését tervezi és ezekhez várja az utasai észrevételeit, ötleteit:

  • A Várnegyed a Belvárosból elsősorban a Széll Kálmán tér felől, a gyors és nagy kapacitású, sűrűn közlekedő M2-es metróval, valamint az onnan induló buszokkal érhető el. A Széll Kálmán tértől a 16-os járatcsalád buszai (16-os, 16A, 116-os járatok) változatlan módon kapcsolatot biztosítanak a budai Vár belső része felé, azonban a 16-os busz rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér-Várnegyed-Clark Ádám tér-Széll Kálmán tér útvonalon járhat júniustól. A 16-os busszal a BKK továbbra is biztosítja a Clark Ádám téren a budai fonódó villamoshálózat 19-es és 41-es járatának elérését.   
  • A 105-ös busz a felújítás idején Erzsébet hídon át közlekedik majd, a Clark Ádám tér és Széchenyi István tér érintésével.
  • A 178-as busz a pesti oldalon a 105-ös busz vonalához csatlakozik, a Széchenyi István tér és az Andrássy út érintésével a Gyöngyösi utca M és a Naphegy tér között jár, segítve ezzel a belváros és Közép-Buda közötti utazásokat. Krisztinaváros környékétől a Rákóczi út és a Keleti pályaudvar felé indulóknak a BKK az 5-ös járatot ajánlja.
  • A budai térség felőli gyors belvárosi eljutás érdekében új gyorsjárat indul 110E jelzéssel az Apor Vilmos tértől a Bosnyák térig. Az új járat a Hegyalja úton és az Erzsébet hídon, majd a Rákóczi úton át járhat a lezárásokat követően.
  • Az éjszakai 916-os és 990-es autóbuszok az Erzsébet hídon keresztül közlekednek majd, nem érintik a Deák Ferenc teret és a Széchenyi István teret. A többi éjszakai járatra átszállási lehetőséget a BKK a belvárosban, az Astoria M csomópontban változatlan módon biztosítja majd.  

A felsorolt javaslatokkal kapcsolatban a BKK két hétig várja az észrevételeket a lanchidegyeztetes@bkk.hu e-mail címen.





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.