Index – Belföld – Föld napja: az autósok ingyen használhatják a fővárosi tömegközlekedést

általa megosztva admin
Kategória:


Ingyenesen utazhatnak a gépjármű-tulajdonosok a fővárosban a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatain ? beleértve a HÉV-vonalak budapesti szakaszait is ? csütörtökön, a Föld napján. A társaság MTI-hez eljuttatott közleményében azt jelzik: a lehetőséget azok vehetik igénybe, akik a jegyellenőrzéskor Magyarországon kiállított érvényes forgalmi engedélyt mutatnak fel.

A díjmentes utazást egy forgalmi engedéllyel egy utas veheti igénybe egész nap.

A társaság arra szeretné ösztönözni az autóval közlekedőket, hogy a környezet és saját egészségük megóvásáért válasszanak egyéb, alternatív közlekedési eszközt, vagy használják a közösségi közlekedést úticéljuk eléréséhez. Ezáltal csökkenhet a zaj- és légszennyezettség, javulhat a levegő minősége, járhatóbbá, élhetőbbé válnak a zsúfolt fővárosi útszakaszok, az aktív mozgással pedig sokat lehet tenni az egészség megőrzéséért is ? írták. 

Még senkit sem kellett megbírságolniuk a fővárosi ellenőröknek a maszkviselés elmulasztása miatt ? tudta meg az Index.

A BKK a fővárosi önkormányzattal szorosan együttműködve igyekszik megteremteni annak a feltételét, hogy a közlekedők a legmegfelelőbb közlekedési eszközt választhassák Budapesten. A főváros közlekedési fejlesztéseit összefoglaló Budapesti mobilitási terv 2030 célja a közösségi, kerékpáros és gyalogos közlekedés előtérbe helyezése, hogy a főváros a jelenleginél élhetőbb, még inkább ember- és környezetbarát város legyen.

Kitértek arra is, hogy a közösségi közlekedés a koronavírus-járvány ellenére is folyamatos, a biztonságos utazás feltételeinek megteremtéséért pedig rendszeresen és alaposan fertőtlenítik a teljes utasteret, a járművek vezetőállásait, a metróállomások utasforgalmi területeit, valamint a mozgólépcsők korlátait.

Source link

Translate ?