Index – Külföld – Franciaország felfüggesztette a légi közlekedést Brazíliával – Koronavírus-járvány a világban ? keddi hírösszefoglaló

általa megosztva admin
Kategória:


Felfüggesztette a légi közlekedést Franciaország Brazíliával, mert a francia kormány tart a brazil vírusvariánstól. A francia miniszterelnök azzal indokolta a döntést, hogy szerinte súlyos a helyzet. A járványügyi zárlat ellenére brazil városokból még kedden is két járat érkezett a párizsi Roissy repülőtérre ? írta az MTI. 

Az utasok csak negatív PCR-teszttel szállhattak fel a repülőgépre, és az érkezést követően, Párizsban is leteszteltek minden utast a repülőtéren, majd tíz napos kötelező karanténba kellett vonulniuk, vagy az otthonukban, vagy pedig az állam által biztosított hotelben.

Hétfőn még azt mondta a kormány, hogy néhány járat közlekedhet, de az ellenzéki jobboldal a járatok azonnali felfüggesztését szorgalmazta, és szigorúbb hatósági karantén bevezetését is követelte a Brazíliából érkezők számára. 

A kormány délelőtt még nem kívánta leállítani a brazíliai járatokat arra hivatkozva, hogy a lehető legszigorúbb a beléptetés az országba, hiszen a negatív PCR-tesztet produkáló utasokra is tíz napos karantén vár, de az ügy olyan nagy port kavart a nap folyamán, hogy a miniszterelnök végül a légi közlekedés felfüggesztése mellett döntött.





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.