Index – Belföld – Hétfőtől nem nyílik az első ajtó a buszon és a trolin

általa megosztva admin
Kategória:A koronavírus-járványhoz kapcsolódó intézkedések részeként hétfőtől átmenetileg nem nyitják ki az első ajtót az autóbuszokon és a trolibuszokon, a járművek első részét kordonnal zárják le ? tájékoztatta az MTI-t a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Közleményükben azt írták: az intézkedés célja, hogy a járművezetők koronavírusos megbetegedésének esélyét minimálisra csökkentsék.

Budapesten naponta több ezer busz- és trolivezető biztosítja a felszíni közösségi közlekedés működőképességét,  védelmük ezért rendkívül fontos a fővárosban utazóknak is ?  emelték ki.

Kitértek arra is, hogy a BKK és szolgáltatói továbbra is mindent megtesznek az utasok védelmében. A járvány visszaszorításának érdekében naponta fertőtlenítik a járművek vezetőállásait és a teljes utasteret, különös tekintettel azokra a felületekre, amelyekkel az utasok érintkeznek: ülések, kapaszkodók, nyomógombok.

A járműveken kívül a metróállomások utasforgalmi területeit, a mozgólépcsők korlátait is a megszokott napi takarításon felül minden éjjel fertőtlenítik ? olvasható a BKK közleményében.

Source link

Translate ?