Site icon City Futi Futárszolgálat

Index – Gazdaság – Budapesten fejleszt a Siemens Mobility


Állami támogatással 3,3 milliárd forintos fejlesztésbe kezd Budapesten a Siemens Mobility ? jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter közölte: a kötöttpályás közlekedés digitalizációját támogató projekt szeptember végéig 120 munkahelyet teremt a közlekedéstechnikai vállalat kutatási-fejlesztési részlegében.

A kormány 816 millió forinttal járul hozzá a beruházáshoz. A miniszter szerint a Siemens Mobility beruházása is bizonyítja, hogy a vezető világcégek már nemcsak a termelésüket, hanem a fejlesztési részlegeiket is egyre gyakrabban telepítik Magyarországra ? olvasható a tárca Indexnek megküldött közleményében.

Szijjártó jelezte: a beruházásösztönző programban tavaly csaknem másfél ezer vállalat vett részt, a kivitel értéke pedig elérte a 104 milliárd forintot.

Legalább ilyen fontosnak tartja, hogy a válság ellenére teret nyertek a magas hozzáadott értéket létrehozó, fejlett technológiát hasznosító tevékenységek. A miniszter úgy látja: Magyarország rendkívüli megoldásokkal válaszolt a járvány okozta kihívásokra. Szerinte a széles körű vakcinabeszerzés életeket, a beruházások ösztönzése munkahelyeket ment meg, a segélyezés viszont csak a munkanélküliséget, a kiszolgáltatottságot fokozta volna.





Source link

Exit mobile version