Index – Belföld – Vírusszűrő légkondival ellátott buszok állnak forgalomba Budapesten

általa megosztva admin
Kategória:



Újabb 15 Mercedes-Benz Conecto Next Generation autóbusz áll forgalomba Budapesten, közülük 14-et Karácsony Gergely főpolgármester és Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója adott át pénteken. Az új buszokat vírusszűrő légkondicionálóval szerelték fel. A főpolgármester hangsúlyozta: a főváros elkötelezettségét mutatja, hogy a járvány és a pénzügyi problémák idején is zöldíteni akarják Budapestet, elsősorban a közösségi közlekedés fejlesztésével.

Az új járművek a ma elérhető legkorszerűbb dízelbuszok, és vannak tervek elektromos buszok beszerzésére is, valamint a troli- és villamosjárműparkot is fejlesztenék. Néhány éven vagy évtizeden belül az egyedüli lehetséges megoldás a városi közlekedésben valószínűleg az elektromos járművek használata lesz, de ahonnan most indulnak, ahhoz képest ezek a buszok is nagy előrelépést jelentenek. Karácsony Gergely hozzátette:

A főváros célja, hogy ismét népszerűvé tegye a közösségi közlekedést, hiszen méltán büszke lehet arra, hogy európai szinten is magas színvonalú szolgáltatást tud nyújtani.

Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója elmondta: már 89 Mercedes-Benz Conecto Next Generation járművet vettek, és ha sikerül forráshoz jutniuk, további 111 hasonló busz érkezhet a BKV-hoz. Fontos szempontnak nevezte a környezetvédelmet, és hozzátette: a most átadott járművek a legkorszerűbb motorral felszerelt dízelbuszok.

Egy-egy busz 252 ezer euróba, mintegy 93 millió forintba kerül, és 108 ember befogadására képes ? ismertette. Tizennégy ilyen jármű a sajtótájékoztató után már forgalomba is állt, egy pedig a napokban fog.





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.