Index – Külföld – Olaszország gyorsítana az oltáson

általa megosztva admin
Kategória:



Az olasz lakosság nyolcvan százalékát őszre tervezik beoltani a római kormány új vakcinázási terve szerint ? jelentette ki a rendkívüli járványbiztos, Francesco Paolo Figliuolo tábornok. Az országos oltási kampányt irányító járványbiztos 24 oldalas dokumentumot közölt az oltási tervről.

Az egészségügyi tárcával közösen kidolgozott ütemterv leszögezi, hogy elsőrendű célnak az olaszok ?biztonságba helyezése? számít az ország újraindítása érdekében. Az egyetlen megoldást az oltási kampány mielőbbi véghezvitele jelenti, amihez a vakcinák megfelelő területi elosztása és a naponta beadott dózisok számának növelése szükséges.

Olaszországba december vége óta 7,9 millió adag vakcina érkezett, ezt a mennyiséget a következő három hét alatt meg akarják kétszerezni. Az előrejelzések szerint június végéig további 52 millió, őszig pedig másik 82 millió adag oltóanyag érkezik. Szombat estig több mint hat és fél millió olaszt oltottak be, közülük több mint 1,9 millióan részesültek már a második dózisban.





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.