Site icon City Futi Futárszolgálat

Index – Belföld – Mégsem lesz a gyalogosoké a Lánchíd és a pesti alsó rakpart



Bár csütörtökön még úgy volt, hogy a hétvégeken ismét lezárják a járműforgalom elől Budapesten a rakpart egy részét és a Lánchidat, az operatív törzs a járvány elleni védekezés szempontjából korainak tartotta a gyalogosoknak szóló szabadtéri programokat, ezért a Főpolgármesteri Hivatal elállt azoktól. 

Pintér Sándor belügyminiszter kezdeményezésének megfelelően, a pesti alsó rakpart és a Lánchíd megnyitása a gyalogosok és a kerékpárosok számára elmarad

? írta közösségi oldalán Karácsony Gergely. A főpolgármester ugyanakkor hozzátette, hogy a főváros éppen az elmúlt hetek tapasztalataira alapozva kívánta növelni az igénybe vehető közterületek számát, mivel Budapest parkjaiban a járványügyi védekezés szempontjából is kritikus mennyiségű ember töltötte szabadidejét a jó idő beköszöntével.

Ezzel együtt elfogadják az operatív törzs kérését, és későbbre halasztották a nyitást, legalábbis, ami a rakpartot illeti. 

A Lánchíd alighanem már ki fog esni ebből a körből, mivel a felújítása a jövő héten elkezdődik, így az autósok és a gyalogosok egyaránt búcsút mondhatnak neki. Egy nosztalgiavillamos pedig éppen az 1848-as forradalom évfordulójára emlékezve kapott különleges dekorációt, amely a március 15-i eseményeket és a Lánchíd történetét jeleníti meg. Ez a tervek szerint a 2-es villamos útvonalán szállítaná a hosszú hétvégén az utasokat N2 viszonylatjelzéssel, de valószínűleg a BKK is visszatáncol atervtől. 





Source link

Exit mobile version