Index – Belföld – 181 koronavírus-fertőzött van a BKV-nál, itt az oltási menetrend

általa megosztva admin
Kategória:



Bár a BKV esetén a legtöbben a járatok menetrendjére vagyunk kíváncsiak, az oltási menetrend is érintheti az utazókat, hiszen a vakcinák nélkül félő, hogy a fővárosi közlekedési vállalat még több dolgozója kapná meg a fertőzést, ami előbb-utóbb ellehetetlenítené a tömegközlekedés működését. Eszerint az oltási menetrend szerint a következő három napban a BKV munkatársai közül 138-an kapnak koronavírus elleni oltást.

A BKV pandémiás terve egyértelműen meghatározza a munkakörök prioritását az oltások szempontjából, így első körben azokat oltják be, akiknek a kiesése kritikus helyzetben veszélyeztetné a közlekedés fenntartását. Ebbe a körbe tartoznak a

  • forgalmi menetirányítók,
  • járműszerelő-specialisták
  • és a villanyszerelők,

akik nélkül az egész áramellátási rendszer üzemeltetése kerülne veszélybe.

A járvány kezdete óta a BKV dolgozói közül 714 embernél azonosították a koronavírust, jelenleg 181 az igazoltan fertőzött, karanténban lévő munkavállalók száma ? írta a cég a 24.hu megkeresésére. A közölt adatok szerint

  • 119-en a Vasúti Üzemeltetési Igazgatóságról,
  • 55-en az Autóbusz és Trolibusz Üzemeltetési Igazgatóságról 

vannak kényszerűen távol, a kontaktszemélyek száma pedig 79. Ez azt jelenti, hogy a keddi adatok alapján a munkából kieső dolgozói létszám 260 fő.

A kormány a főváros többszöri kérésére most végre belátta, mennyire fontos, hogy a fővárosi cégek kritikus területein dolgozó munkavállalók be legyenek oltva

? írta közleményében a Főpolgármesteri Hivatal, hozzátéve, hogy a fővárosi cégeknél rengeteg olyan munkavállaló van, aki a szakterületén nélkülözhetetlen, így feltétlenül szükséges, hogy minél hamarabb megkapja a koronavírus elleni vakcinát.

A Budapesti Önkormányzatok Szövetsége nevében a két társelnök, Karácsony Gergely főpolgármester és Soproni Tamás, Terézváros polgármestere legutóbb az iskolai és óvodai ügyeletben dolgozó pedagógusok mielőbbi beoltása érdekében fordult a kormányzathoz.

A kormánynak ideje lenne tanulnia az utóbbi napok káoszba fulladt intézkedéseiből, és érdemben bevonni az önkormányzatokat az oltások megszervezésébe 

? írták levelükben, hangsúlyozva, hogy a főváros továbbra is készen áll, hogy oltópontok felállításával, az oltások megszervezésével segítse a kormány munkáját.

Kollégáik hetek óta különböző intézményeket vizsgálnak, amelyek alkalmasak arra, hogy oltópontot lehessen kialakítani bennük.

Ilyen lehet például a Városligeti műjégpálya és a margitszigeti palackozóüzem épülete is.

A vakcinát adják ide, a többit megoldjuk

? zárta közleményét a Főpolgármesteri Hivatal.





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.