Site icon City Futi Futárszolgálat

Index – Gazdaság – Lengyel pénzügyminiszter: A V4-ek az EU motorjává válnak


A kelet-közép-európai régió és különösen a V4-ek a legjobb úton járnak, hogy az Európai Unió egyik legfontosabb gazdasági motorjává váljanak, mondta a hirado.hu-nak adott interjúban Tadeusz Koscinski lengyel pénzügyminiszter, amit az MTI szemlézett. Megjegyezte: a visegrádi országok gyors gazdasági fellendülése nagyban függ az együttműködéstől. Jelezte: a digitális gazdaságot érintő globális minimumadóztatás kiemelt figyelmet érdemel. Csak az európai országok közötti hatékony együttműködés képes kezelni ugyanis az áfacsalást és az adómegtagadást.

Ebben a csoportban Magyarország sereghajtó.

A koronavírus utáni fellendülés a pénzügyminiszter szerint lehetőséget adhat a gazdaságok újjáépítésére. Koscinski hangsúlyozta: a lengyel kormány az innovatív és egyre inkább digitalizált üzleti modellekre összpontosít.

A tárcavezető rendkívül fontosnak tartja a mesterséges intelligencia, az e-kereskedelem, a robotika és a kiberbiztonság fejlesztésében is a kooperációt a V4-ek között.

A kormányfő véleménycikkben fejtette ki nézeteit a V4-ek együttműködéséről.

A miniszter utalt a ?Solidarnosc? Központi Közlekedési Csomópont és a Via Carpathia útvonal fejlesztésére, amelyek megerősítik a légi és közúti közlekedés hozzáférhetőségét az egész kelet-közép-európai régióban. Magyarország a lengyel befektetések ötödik legnagyobb külföldi célpontja, a befektetések összege 2019 végén 1,3 milliárd eurót tett ki.





Source link

Exit mobile version