Index – Külföld – Ötezer adag Moderna vakcinával hálálná meg a magyar támogatást Netanjahu?

általa megosztva admin
Kategória:Járványügyi korlátozásokról döntött az izraeli kormány a hétvégi purim örömünnep idejére ? jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet.

A kormány a kedd esti ülésén jóváhagyta az éjszakai kijárási tilalom bevezetését a purim ünneplésének idejére, csütörtöktől vasárnapig. Este fél kilenctől reggel ötig tilos lesz a közlekedés, és nem csak a nyilvános, hanem a házibulikat is betiltották: nem szabad más otthonában tartózkodni sem.

Tekintélyes rabbik felszólították híveiket, hogy idén ne részegedjenek le ezen a zsidók megmenekülésére emlékező jelmezbálos örömünnepen. A zsidó vallási parancs szerint ilyenkor addig kell inni, amíg nem tudják megkülönböztetni egymástól az Eszter könyvében szereplő, a zsidók elpusztítására törekvő, átkozott Hámánt és az áldott emlékű Mordechájt.

A korlátozással hetek óta visszaszorulóban lévő járvány feléledését próbálják megakadályozni, mert az egészségügyi minisztérium szerint már harmadik napja ismét növekszik a fertőzési ráta. A vírus szaporodási mérőszáma jelenleg 0,9, vagyis tíz koronavírus-fertőzött ember kilencnek adja át a kórt. Néhány napja még 0,8 alatt volt ez a mutató.

Az oltások nem jelenthetnek eufóriát. Beoltottságunk még mindig nem elég a purim önfeledt ünneplésére

? mondta Juli Edelstein egészségügyi miniszter. Izrael világelső a koronavírus elleni átoltottságban, a lakosság csaknem harmadát már kétszer beoltották a Pfizer és a BioNTech által közösen fejlesztett oltóanyaggal.

Izrael diplomáciai gesztusként átad százezer dózis Moderna oltóanyagot 15, Jeruzsálem segítségét kérő országnak, cserébe a diplomáciai támogatásért. A ynet értesülése szerint az országok egyenként ötezer adagot kapnak a vakcinából.

A listán szerepel Magyarország is.

Mellette afrikai országok, valamint többek közt Olaszország, Csehország, Honduras és Guatemala is szerepelnek. A miniszterelnöki hivatal hozta nyilvánosságra Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnöknek ezt a döntését, melyről előzőleg nem értesítették a minisztereket.

Netanjahu elszámolási kötelezettség nélkül kereskedik az izraeli állampolgárok oltásaival, melyekért adójukkal fizettek. Úgy viselkedik, mintha egy királyságot vezetne, nem pedig demokratikus államot

? írta Twitter-fiókjában Beni Ganz védelmi miniszter, a Kék-Fehér párt elnöke, Netanjahu koalíciós partnere.

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.