A több száz hektáros területen becslések szerint nagyjából 50 ezer autó lehet.

Northamptonshire közelében található a Rockingham Motor Speedway, amelyet egy ideje járművek tárolására használnak. A többsége az autóknak fiatal használtautó, amelyek lízingcégektől kerültek vissza és nem tudták őket értékesíteni.

A Rockingham Automotive Limited tulajdonában lévő 250 hektáros területen 50 000 jármű tárolható ? írja a BBC News.





A brit autópiac nincs éppen csúcsformában. Az elmúlt időszakban a Motor Motor Manufacturers&Traders (SMMT) adatai szerint az Egyesült Királyság használtautó-piaca 14,9 százalékkal csökkent. Az okok a Covid-19 korlátozó intézkedései valamint a folyamatosan változó fogyasztói és üzleti bizalom nehezítette az eladásokat. A használt járművek értékesítése tavaly 6,75 millióra darabra esett vissza, amit több mint 1,18 milliós visszaesés 2019-hez képest.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Nehezebben kapnak mostantól magyar rendszámot a „füstölő”, rossz műszaki állapotú és az EU-n kívülről érkező, de még érvényes műszakival közlekedő használt autók is.



hvg.hu
Autó

Az elmúlt nyolc évben vizsgált esetek közül alig két tucat végződött vádemeléssel.