Az egyik rabló azt ismételgette, hogy „give me money.”

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség fegyveres rablás és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy román férfi ellen, aki a társával 2019. április 22-én éjjel az M5-ös autópálya lajosmizsei szakaszán megállított és gázpisztollyal lövöldözve kirabolt három, Németországból hazafelé tartó román nőt ? írja az ügyészség a közleményében.

A vádirat szerint a Németországban táncosnőként dolgozó három román nő éjfél után az M5-ös autópályán utazott Röszke felé. Az őket ismerő vádlott és a társa az autópályán a rendőrségihez hasonló fényjelzéssel megállították. Az autót vezető nő lehúzódott a leállósávba és lehúzta az ablakot, hogy a rendőrnek hitt vádlottnak és társának át tudja adni az okmányait.

Ekkor azonban a rendőrségihez hasonló láthatósági mellényt, maszkot viselő rablók megpróbálták kinyitni a vezető oldali első ajtót, de az zárva volt. Ekkor a vádlott egy gázpisztollyal leadott pár lövést a földre és benyúlt az autóba a slusszkulcsért. A sofőr ezt próbálta megakadályozni, mire a férfi ököllel legalább négyszer megütötte, majd a kulcsot kivette és az ajtót kinyitotta. Megragadta az autót vezető nő karját, kihúzta az autóból és az aszfaltra lökte. Eközben azt ismételgette, hogy

Give me money.

A másik rabló a jobb oldali első ajtót nyitotta ki és egy másik nőt rángatott ki az autóból, aki megpróbált elfutni a helyszínről a táskájával együtt. A férfi azonban elkapta és pénzt követelve földre rántotta, többször megütötte, megrúgta és a nála lévő táskát elvette. A harmadik nő annyira megijedt, hogy az autóból kiszállva a szalagkorláton keresztül átszaladt az út túlsó szélére.

Az egyik férfi ezután bepattant a nők autójába és elhajtott Röszke felé, majd tíz perc autózás után átpakolták a zsákmányt a saját autójukba és elmenekültek.





A rablók 13 ezer eurót, mobiltelefonokat, ékszereket, ruhákat és egyéb dolgokat zsákmányoltak összesen több mint 7 millió forint értékben. A kár nem térült meg, a nők közül ketten 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A vádlott társát is azonosították, ellene nemzetközi és európai elfogatóparancsot bocsátottak ki és egy elkülönített ügyben folytatódik vele szemben az eljárás.

Az ügyészség közleményélből az is kiderült, hogy a két férfi a rablás előtt úgy használta a bérelt autót, hogy a rendszámtáblákat leragasztották, amit az átpakoláskor szedtek le.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Itthon

A gyógyszerét akarta megszerezni a fiatal.



hvg.hu
Itthon

Megesett, hogy kő-papír-ollóval döntötték el, ki fogja leszólítani a kiszemelt áldozatot.