Új technológiákat tesztelnek majd Woven City-ben például a robotika és a mesterséges intelligencia területén.

Mintegy 360 ember, köztük a Toyota alkalmazottai költöznek az úgynevezett Woven citybe, amely 70,8 hektáron épül meg a Sizuoka prefektúrához tartozó Susonóban, a Toyota egykori gyárterületén.

A hely egy „élő laboratórium” lesz, ahol önjáró járműveket, robotokat és mesterséges intelligenciával működő eszközöket tesztelhetnek valós környezetben. Napelemek és hidrogén-oxigén reakciójából energiát nyerő üzemanyagcellák szolgáltatják a város energiáját.

A város tervezésével Bjarke Ingels dán építészt bízták meg, aki a New York-i új World Trade Center 2-t és a Google kaliforniai központját is tervezte. Az épületek nagyrészt fából készülnek majd a karbonlábnyom minimalizálása érdekében, az otthonok szenzoros érzékelésű mesterséges intelligenciát használnak, hogy ellenőrizzék lakójuk egészségi állapotát.

Woven cityben háromféle típusú út fut majd: egy az automata eszközök számára, egy a gyalogosok számára és egy a személyes eszközökkel közlekedők számára. Lesz egy földalatti út is a különböző javak és termékek szállítására.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Nem borult fel a japánok autója, de látványosan rosszul teljesített a hírhedt teszten.



hvg.hu
Autó

Globálisan már nincs fölényben a német márka, a Toyota viszi a prímet.