Erősebb hajtáslánccal és nagyobb elektromos hatótávval érkezett meg a népszerű szabadidőautó amerikai kivitele.

A Mitsubishi 2001-ben mutatta be az első Outlandert, mely szabadidő-autó második generációja 2006-ban tűnt fel a színen. A hazai utakat a 2012-ben debütált harmadik nekifutás zöld rendszámozható plugin hibrid változata árasztotta el a közelmúltban, elsősorban a külföldről behozott használt példányok révén.

A múlt héten megérkezett az elsőtől az utolsó csavarig teljesen új negyedik Outlander, melyből azonban csak és kizárólag egy 2,5 literes normál benzines kivitel készül. Most pedig itt az USA-ban leleplezett legújabb plugin hibrid Outlander, mely még a típus eggyel korábbi generációjára épül.
A 2 literes 4 hengeres benzinmotor helyét egy hatékonyabb működésű és némileg erősebb 2,4 literes egység vette át, mely 128 lóerős teljesítményű, illetve 201 Nm nyomatékú. A 9 lóerővel erősebb és 15 Nm-rel nyomatékosabb belsőégésű erőforrás mellé egy az elődjénél 14 lóerővel erősebb, 95 lóerős villanymotor került hátulra.
A rendszerteljesítmény 31 lóerővel nőtt, így az új Outlander PHEV már 224 lóerős produkciót ad elő. A 12-ről 13,8 kWh kapacitásúra növelt akkumulátornak köszönhetően az EPA-szabvány szerinti elektromos hatótáv 35-ről 39 kilométerre nőtt, az elektromos módban elérhető végsebesség pedig 127-ről 134 km/h-ra emelekedett.
Az európai piacról mostanában kifaroló Mitsubishi az Egyesült Államokban változatlan alapáron, 36 295 dollárért (10,7 millió forint) kínálja a felfrissített Outlander PHEV-t. Összehasonlításképp, a negyedik generációs Outlander normál benzines alapmodellje 25 795 dollárba (7,6 millió forint) kerül.

Magyarországon már jó ideje a 2,4 literes motorra épülő Outlander PHEV kapható, mely minimum 14,3 millió forint ellenében vezethető haza.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!