Az Aston Martin új főnöke a Mercedes-AMG-től igazolt át az angolokhoz, le is csapott a lehetőségre, hogy kipróbálja a britek új hiperautóját.

Tobias Moers jó ideig vezette a Mercedes sportautórészlege, az AMG csapatát, ám nemrég átigazolt az Aston Martinhoz, ahol a márka vezérigazgatója lett. Moers igencsak kedvelheti a sportautókat, mert az új munkakörében is hamar egy versenypályán készült videón tűnt fel. A képeken az Aston Martin Valkyrie hipersportkocsit teszteli, amely régi ígérete a brit gyártónak, de még mindig nem kezdték el forgalmazni.

Az Aston Martin hivatalos videóján Moers a silverstoni pályán próbálgatja az autót, a felvételen azt is látni, ahogyan a 1145 lóerős autó aktív aerodinamikai elemei teszik a dolgukat, többek közt a hátsó szárnyelem, amely a fékezés hatékonyságát növeli.





A mindössze 150 példányban gyártandó Valkyrieben egy 6,5 literes lökettérfogatú, V12-es szívómotor kap helyet, melyről az azt fejlesztő Cosworth nemrégiben azt posztolta a Twitteren, hogy a világ legerősebb turbó, illetve kompresszor nélküli motorjaként 1145 lóerős lesz. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezt a teljesítményt vélhetően az F1-ből érkezett elektromos rásegítéses KERS rendszerrel tudja a technika, de még ez esetben is mintegy 1000 lóerős maga a benzinmotor.

A mintegy 910 millió forintos listaárú Valkyrie esetében a fejlesztők korábban 400 km/h-s végsebességet említettek, de ami talán ennél is érdekesebb, hogy a kocsival várhatóan kevesebb, mint 10 másodperc alatt lehet majd álló helyzetből 320 km/h-s tempóra gyorsítani.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Egy exkluzív ügyfele biztosan volt a nyáron a ZalaZone pályának.



hvg.hu
Autó

A huszadik század korai éveinek repülőpilótáira emlékezik a Bugatti újdonsága.