Biztonságos közlekedésre alkalmatlan volt az autó, amelynek a sofőrje a zebrán gázolt, majd továbbhajtott.

Jogerősen egy év letöltendő fogházbüntetésre ítélte a Zalaegerszegi Törvényszék azt a nőt, aki 2018-ban a zebrán gázolt el Nagykanizsán egy anyát és négyéves fiát, de a baleset helyszínéről segítségnyújtás nélkül távozott.

A nő 2018 áprilisában, esti szürkületben, de jó látási viszonyok mellett haladt autójával Nagykanizsán, két kisgyerekével a hátsó ülésen. A gépkocsi a biztonságos közlekedésre többszörösen alkalmatlan volt ? vagyis a nő a saját gyerekeit is veszélyeztette -, hiányzott a jármű belső visszapillantó tükre, a hátsó gumik kopottak voltak, a hátsó kerekeket pedig nem lehetett fékezni, a fékolajtartályuk üres volt.

A nő a Balatoni úton lévő gyalogátkelőhelyet a megengedett óránkénti 50 kilométeres sebességet némileg meghaladva közelítette meg, és későn észlelte, hogy egy házaspár a kisgyerekével együtt halad át a zebrán. Elütötte az anyát és négyéves gyerekét, majd megállás nélkül továbbhajtott.

A gyereknél a baleset miatt maradandó testi fogyatékosság, központi idegrendszeri működészavar és végtagi bénulás alakult ki, az anyja többszörös végtag- és koponyatörést szenvedett.

Tavaly novemberben a Nagykanizsai Járásbíróság segítségnyújtás elmulasztása és közúti baleset okozása miatt egy év fogházbüntetésre ítélte az autóvezetőt, akit emellett három és fél évre eltiltottak a járművezetéstől. Súlyosbító körülményként értékelték, hogy a nőt már büntették közlekedési szabálysértés miatt, de enyhítő ok volt, hogy három gyermeket nevel és időközben jelentősen megromlott az egészségi állapota. A másodfokon eljáró Zalaegerszegi Törvényszék az első fokon született ítéletet helybenhagyta, így az jogerőre emelkedett.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!