A maró hatású sav előbb a kocsi utasterébe, majd az útra folyt. A kiérkezők mentők belélegezték a gázt.

Vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség egy férfi ellen, mert az autójáról a rögzítés nélkül szállított és az útra ömlött salétromsav miatt a segítségére siető mentők megsérültek.

A férfi 2019 augusztusában Kecskeméten egy kisteherautó rakterében két, 50 literes tartályban salétromsavat vitt, de nem rögzítette őket a veszélyes áruk közúti szállításáról szóló jogszabályoknak megfelelően.

Útközben az egyik tartály eldőlt, felhasadt, és az erősen maró hatású sav a jármű utasterébe, majd a közútra folyt.

A helyszínre hívott mentők ? egy mentőápoló és egy gépkocsivezető ? megpróbáltak a vádlottnak segíteni, de ahogy megközelítették a kisteherautót, belélegezték a salétromsav kiömlése miatt keletkezett maró hatású gázt, illetve a bőrükkel is érintkezett az anyag. A két férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, maradandó fogyatékosság egyiküknél sem alakult ki.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolja. Bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság dönt.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Felfüggesztett börtönbüntetést kért az ügyészség a vétkes sofőrre, és a vezetéstől is eltiltaná.hvg.hu
Autó

A hajléktalanként élő férfi ezután felmászott az egyik vagonra. Az ügyészség vádat emelt ellene.