Megjelent az egyik legnagyobb hagyományú fogyasztói elégedettségi felmérés idei összesítése.

Javult a fiatal autók megbízhatósága 2020 során, összességében ez állapítható meg a világ egyik legnagyobb autóipari piackutató megbízhatósági felméréséből. A J.D. Power több mint 30 ezer autós megkérdezésén alapuló kutatása során a tulajdonosok arról nyilatkoznak, hogy az elmúl évben, milyen problémákkal szembesültek a maximum hároméves, újonnan vásárolt autójuknál.

Az idei listát a Kreszváltozás.hu elemezte, amely megállapítja, hogy míg egy éve 134 pont volt az ipari átlag, idénre 121 pontra csökkent az átlagos hibaszám. A vizsgálat során nyolc kategóriában ? karosszéria, vezetési élmény, funkciók és kezelőszervek, multimédia és infotainment, ülések, fűtés és klímaberendezés, utastér, valamint hajtáslánc ? összesen 177 hibajelenségről kérdezik az autótulajdonosokat. Minél kevesebb problémáról számolnak be a tulajdonosok, annál alacsonyabb a márka pontszáma, ennek eredményeként annál előrébb végez a rangsorban.

A lista ugyan az Egyesült Államok autóinak adatait gyűjti, de a márkákat tekintve bármelyik piacra nézve van relevanciája. Ennek alapján a leginkább az elvárásoknak megfelelően a Lexusok teljesítenek most: 100 autóra számítva átlagosan 81 ?hibával?.

Feltűnő, hogy hivatalosan nincs rajta a Tesla, amely az Egyesült Államok15 tagállamban nem engedélyezte, hogy a kutatók felvegyék a kapcsolatot az ügyfeleikkel. 

Az elektromos autókat gyártó márka pontszáma így annak ellenére sem tekinthető hivatalosnak, hogy kellő mennyiségű mintát elemezhettek a fogyasztóvédők. Mindenesetre a tulajdonosok által adott visszajelzések értéke jól látható. A Teslát alapvetően a gyártási minőség, nem pedig a hajtási rendszer miatt kritizálják.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Az idei évtől a General Motors igazgatóságában többségben lesznek már a nők, miután két férfi igazgató visszavonul.



hvg.hu
Autó

Akio Toyoda szerint a benzines autók száműzése veszélybe sodorja a millióknak munkát adó autóipart.