A tekintetmágnes Hyperion XP-1 Las Vegas után Los Angeles utcáin is megmutatta magát.

A tavaly nyár végén leleplezett környezettudatos hipersportkocsi, a Hyperion XP-1 először idén év elején tűnt fel a forgalomban, amikor is a virtuálisan megrendezett CES 2021 szakkiállítás ürügyén Las Vegas utcáin és a Mojave-sivatagban gurultak vele.

A még mindig álcázófóliát viselő autót most ismét közszemlére bocsátották, ezúttal Los Angeles utcáin lehetett megtekinteni a sorozatgyártás felé közelítő #H2 matricás prototípust.




A villanymotoros meghajtású modell egy feltöltéssel mintegy 1600 kilométert képes megtenni úgy, hogy egy teljes töltés akár 5 perc alatt is megoldható.

A Hyperion nem az akkumulátor-technológiát forradalmasította, hanem úgy döntött, hogy nagy nyomáson tárolt hidrogénből üzemanyagcellás megoldással, vagyis fordított vízbontással nyeri a villanymotorok működtetéséhez szükséges energiát.




A négykerékhajtású és háromfokozatú automata váltóval rendelkező Hyperion XP-1 alig 2,2 másodperc alatt tudja le a 0-100-as gyorsulást, a végsebessége pedig 356 km/h.

A karbonszál és a titán széles körben alkalmazásával sikerült elérni, hogy az autó tömege alig 1248 kilogramm.




Az egyelőre ismeretlen árú Hyperion XP-1-ből 300 darabot terveznek gyártani, az első példányokat várhatóan 2022-ben vehetik majd át a megrendelők.




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

A gigantikus drón egy feltöltéssel maximum 4 órányi repülésre lesz képes, és az önvezetés sem hiányzik belőle.



hvg.hu
Autó

Az első- és a második generációs Mirai külseje között semmi hasonlóságot nem lehet felfedezni. És milyen jól van ez így.