A Suzuki várhatóan 2022-ben mutatja be a Swift következő generációját.

A Suzuki 2017-ben dobta piacra a Swift Japánban gyártott hatodik generációját, melynek tavaly érkezett meg a ráncfelvarrt változata. A faceliftes Swiftnek csak minimálisan változott meg a külseje, a motorházteteje alatt pedig 12 V-os új lágyhibrid hajtás található.

A 3,84 méter hosszú és alig 865 kilogramm alaptömegű kisautó japán híradások szerint jövőre várhatóan teljes megújuláson esik majd át. A 82 lóerős hajtáslánc hatékonysága várhatóan tovább fog javulni, ezenkívül az aktív és passzív biztonsági arzenál is minden korábbinál fejlettebb lesz. A design előreláthatólag keveset változik majd, mindenesetre az új Swift állítólag a jelenleginél lekerekítettebb formatervet fog kapni.


Az aktuális Swift


?




A tavaly lágyhibriddé és ezáltal kicsit gyengébbé vált, 130 lóerős teljesítményű Swift Sport is teljesen meg fog újulni, erre azonban várhatóan csak 2023-ban kerül majd sor.


Ilyen a mostani Swift Sport


?




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


László Ferenc
Autó

A Swift ütős sportváltozata is megkapta a japán gyártó hibrid technológiáját, ami a fogyasztásra pozitív-, a dinamikára viszont negatív hatást gyakorolt.



László Ferenc
Autó

A Japánban gyártott kisautó legújabb változatával messze nem lehetetlen 4 liter alatti fogyasztási értékeket produkálni.