Hol lehetne máshol mint Hollandiában.

Hollandia keleti részén található a Veluwemeer vízi átjáró. A 25 méter hosszú, 19 méter széles és 3 méter mély építményen a kisebb hajók mint egy felüljárón tudnak átkelni az autópálya felett.

Naponta körülbelül 28 000 jármű halad át ezen az igen érdekes szerkezeten, amely átjárást biztosít a szárazföld és az egyik legnagyobb ember alkotta mesterséges sziget, Flevoland között.

A vízi viadukt az N302-es úton, Harderwijk közelében található, és azért választották ezt a megoldás a hagyományos felnyitható hidakkal szemben, mert így a forgalom mindkét járműfajta számára sokkal folyamatosabban biztosítható.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!