Nyolcvanegy autóssal szemben intézkedtek a héten tartott razzia alatt.

A budapesti rendőrség a fővárosi közlekedési központtal kötött partnerségi megállapodást korábban, hogy hatékonyabban szűrjék ki a buszsávokat jogtalanul használó autósokat.

A rendőrök a napokban ismét ellenőrzéseket végeztek és mint beszámolójukban írták 81 fővel szemben intézkedtek, akik jogosulatlanul használták a sávokat. 30 autós ellen helyszíni bírságot szabtak ki, míg egy esetben feljelentést tettek és négy alkalommal közigazgatási bírságot szabtak ki.

Mint a közlemény írja most sem maradtak el a buszsávozók jellemző kifogásai, mint a „Nem találtam parkolóhelyet” vagy „Beugrottam az üzletbe” illetve „ A nagymamámért jöttem”.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Hiába a rengeteg figyelmeztetés, megint egy érthetetlen jelenet.hvg.hu
Autó

Az autós rosszul mérte fel az előzést, a kocsija irányíthatatlanná vált és felhajtott a járdára.